viernes, 19 de noviembre de 2010

La psicologia positiva i "El secret de la felicitat"

Ja avancem que és un tema molt interessant! Sempre és atractiu sentir la frase "El secret de la felicitat". Però, què és la felicitat? Existeix? Com es troba? No perdem molt temps buscant-la?
Bé, sigui com sigui, Martin Seligman ens dóna algunes pistes. Malgrat ell es considera pessimista de mena ha dedicat la seva vida a estudiar l'optimisme i la felicitat, i alguna cosa ha après!
A veure que hi podem fer nosaltres...
Per començar us deixo un tastet de l'entrevista de l'amic Punset a en Seligman:

Punset-Seligman en acció


Per no abandonar el format entrevista, al qual estem força acostumats gràcies a la contra del diari gratuït que ens proporciona la Generalitat, us n'enllaço una que malgrat és un xic antiga ens pot informar força bé sobre psicologia positiva, felicitat i optimisme.

Extracte entrevista diari

3 comentarios:

  1. Hola Albert,

    Després d’haver vist el vídeo, m’he anotat algunes idees importants per apropar-nos una mica més a la felicitat:

    - Saber utilitzar els punts forts de cadascú i refer el que fem per poder utilitzar-los ens ajuda a entrar en estat de fluïdesa.

    - Quan vivim situacions que es produeixen benestar produïm endorfines (hormones). “Fer les coses que ens agraden fa que produïm endorfines, i l’acció de les endorfines, fa que les coses que fem ens resultin agradables”.

    Un vídeo realment interessant per saber com aconseguir la desitjable felicitat!

    ResponderEliminar
  2. Albert,

    Com bé has dit només de començar aquesta entrada, jo també m'he mogut molt a veure aquesta aportació per l'atracció que m'ha produit la frase "El secret de la felicitat".
    Un cop visualitzar el video, com bé ha apuntat la Carina, hi ha algunes idees importants a tenir en compte per tal de, poc a poc i dia rere dia, anar buscant aquesta felicitat que sempre cerquem i a vegades costa tant de trobar.

    Molt bona aportació, gràcies!

    Cèlia

    ResponderEliminar